Vi ses på mässan

26 oktober 2015

Välkommen till vår monter D02:36

Mässljus på plastens hållbara utveckling

Hållbarhet, biomaterial, nytänkande, återvinning, naturlig design och molekyler är några av de grundpelare som vi vill bygga utifrån i årets upplaga av underleverantörsmässan Elmia Subcontractor.

10-13 November pågår Elmia Subcontractor 2015 i Jönköping och under hela mässan finns Fristad Plast AB representerade i vår monter. Elmia Subcontractor är norra Europas ledande mässa för underleverantörer inom den tillverkande industrin. Med sina ca 15 000 besökare och 1 200 utställare är det en gyllene knytpunkt för produktutveckling, inköp och nya samarbeten. I vår monter vill möta era tankar, idéer och önskemål. Liksom de tidigare år då vi ställt ut på mässan, önskar vi knyta band till både nya och gamla samarbeten.

Hållbar utveckling och plast är två delar vi vill foga samman. I vår monter belyser vi vårt ständiga jobb för en mer miljömedveten produktion. Vi satsar på framtiden, något som är likställt med hållbar produktion. Biomaterial, återvinning i slutna kretslopp och fossilfritt är ledord. För att nå dit jobbar vi på många olika fronter, vilket landat i en fokus på molekylnivå. Vi tror på att bygga rätt från grunden, att använda rätt molekyl till jobbet.

Utifrån produktens egenskaper, omgivning, miljöpåverkan, livscykel och kundens önskemål matchar vi rätt byggsten till produkten. Genom satsningar för miljö och produktion, bl a ett flerårigt forskningssamarbete med SP, har vi stora kunskaper om materialens kvalitet och kan erbjuda kunden produkter med bättre miljöprestanda.

”Plast är något vi är stolta över att jobba med och vill därför rena ordet plast.” Christian Forsström, Utvecklingschef Fristad Plast AB

I montern sätts ljuset på en framtid där bioplast ersätter fossil plast. Kom gärna till oss för att få veta mer om fossilfria alternativ för framtiden.

Mässan är ett gyllene tillfälle för utveckling, samarbete och respons kring era idéer till produkter. Fristad Plast AB är ett företag som kommande år firar 50-års jubileum. I vår mångåriga erfarenhet har vi byggt upp ett produktionsflöde uppdelat i fyra steg. Initiativ, lösning, mål och återanvändning. I utvecklingen av er produkt finns vi som produktionsbolag med i hela flödet. Från kedjans start med en första idé, fram till den färdiga produkten. Återanvändningen är den viktiga knytpunkt som kopplar samman kedjan till ett slutet system. 

Med framtiden och möten i fokus ser fram emot en givande och inspirerande mässa.

”Vi vill vara en bra leverantör för kunden, men också för helheten, vår miljö. Vi vill att det syns att vi tar vårt ansvar.” Niclas Forsström VD på Fristad Plast AB

Läs gärna mer om:

 

Vi ses på mässan!

Vänliga hälsningar från oss på Fristad Plast.