Tjänster

Fristad Plast är ett mångsidigt produktionsbolag med stor bredd och kunskap på många fronter. Vi kan hjälpa er med allt från den första idéen, fram till produktionen av den färdiga produkten.

Våra tjänster kan delas upp i tre verksamhetsgrenar, samt i våra varumärken.

Fristad Plasts verksamhetsgrenar:

  • Komplett utvecklingsleverantör inom formsprutning både i Sverige och i Kina
  • Utvecklingsleverantör av livräddningsutrustning för vattensäkerhet

tjanster11379786717

Underleverantör inom formsprutning

Resurser för ett komplett produktionsflöde med utveckling, design, konstruktion, CAD samt formfyllnadssimulering med Mouldex 3D Professional finns på plats i huset.
Formframtagningen sker genom ett nära samarbete med formtillverkare i Sverige, Tyskland och Kina.

Företaget har 30 formsprutmaskiner med låskrafter mellan 6 och 210 ton i vår Svenska fabrik. En specialitet är formsprutning av mikrodetaljer (ca 0,01-1g i detaljvikt) i stora serier med hög precision.

Vi arbetar med metalinsert för pågjutning av plast på metall. Vi utför efterbearbetning efter kunds önskemål. Vi har kunskaper inom många sammanfogningstekniker. Vi kan även märka plast med värmeprägling och UV-printning. Vi utför efterbearbetning och paketering för slutkonsument.

Sedan mer än 10 år tillbaka driver Fristad Plast AB egen framgångsrik formsprutning i Foshan i Kina, för europeiska kunder på denna marknad.
Fabriken i Kina (Swedflex) har 10 formsprutor med upp till 320ton i låskraft. Här har vi stora möjligheter att utföra montering, print och förpackning.
All utveckling och kundkontakt sker från Fristad Plast.

Stansning och bearbetning av folier

Inom stansning har Fristad Plast AB maskiner mellan 1 och 40 ton med kapacitet upp till 150×75 cm, dels automatstansning, dels stållinjalstansning.

I starten av Fristad Plast AB, år 1967, började produktionen med tillverkning av kragstöd och andra stansade detaljer i plastfolie, mylar, kapton och nomex till bland annat IBM:s skrivare.

Gjutning av cellpolyuretan (PUR)

Den tredje verksamheten är gjutning av cellpolyuretan (PUR), där den dominerande produkten är helt färdiga livbojar.

 


Varumärken

Rescuelife 247

2012 startade vi vårt varumärke Rescuelife 247. Detta är idag ett komplett sortiment av livräddande produkter, utvecklat av personal med mångårig erfarenhet av livräddning. Med Rescuelife 247 vill vi samla våra livräddande produkter under ett namn. Den gemensamma nämnaren är att produkterna skall rädda liv 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.

Läs gärna mer på hemsidan http://rescuelife247.se

Nyfides

2014 lanserades vårt designvarumärke Nyfides. Nyfides bygger på svensk design kopplat till naturens geometriska förhållanden. Idag finns ett sortiment av köksredskap inom detta varumärke, utvecklade och producerade i Sverige.

Mer information och inspiration finns på http://nyfides.se

Evert 1916

2010 skapades vårt varumärke Evert 1916. Märket är en hyllning till Evert Forsström, som räddades av en livboj år 1916. Evert var far till Leif, grundare av Fristad Plast AB. I varumärket finns vår handgjorda livboj.

Läs gärna mer på hemsidan http://evert1916.se